τσιπούρες του τρελού νερού

27 Φεβ.

By Dafni

Υλικά (για 4 άτομα)

1,3 -1.5 κιλό τσιπούρες ή άλλο ψάρι (χωρίς πολλά κόκαλα) καθαρισμένο
1.5 – 2 πακέτα ντοματίνια (400-600 γραμ.), τα περισσότερα κομμένα στη μέση και 10-12 ολόκληρα
2 μικρές σκελίδες σκόρδο ή 1 μεγάλη
½ φλ. ελαιόλαδο
3-4 φλ. νερό
200 ml κρασί λευκό
1 πρέζα μπούκοβο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (κρατήστε λίγο για το γαρνίρισμα)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το ‘τρελό νερό’: Bάζετε στο τηγάνι που χωράει όλα τα υλικά, το λάδι, το σκόρδο, το κρασί, το νερό, τα κομμένα ντοματίνια και τον μισό μαϊντανό και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει για 5 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
Ρίχνετε τα ψάρια: Τα τοποθετείτε στο τηγάνι, προσθέτετε το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι (δοκιμάστε, διορθώστε) και τον υπόλοιπο μαϊντανό, καπακώνετε και μαγειρεύετε για 10 λεπτά – όχι παραπάνω, δεν χρειάζεται.
Σημείωση: Εναλλακτικά για την λάιτ βερσιόν, τοποθετείτε όλα τα υλικά μαζί εξαρχής στο τηγάνι (φωτό ακριβώς πάνω αριστερά), μειώνοντας αν θέλετε το ελαιόλαδο (μπορείτε πάντα να προσθέσετε στο πιάτο σας μια λεπτή γραμμή ωμού ελαιόλαδου). Ρίχνετε τόσο νερό που σχεδόν να τα καλύπτει. Βράζετε τα 5 πρώτα λεπτά σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι, βάζετε στη συνέχεια το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρισμα: Μεταφέρετε τα καθαρισμένα κομμάτια του ψαριού στο πιάτο, βάζετε πάνω και δίπλα τα ντοματίνια, περιχύνετε με τη σάλτσα του ψαριού και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: