Πανακότα

28 Φεβ.

By Dafni

Υλικά

3 φύλλα ζελατίνας
200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα φρέσκο
2 κουτ. ζαχαρη
1 δόση βανίλια
Γλυκό κουταλιού της προτίμησης σου

 

Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας σε νερό και τα αφήνετε να μαλακώσουν. Το νερό πρέπει να είναι κρύο, γιατί αν είναι ζεστό τα φύλλα θα λιώσουν.  Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε και την βανίλια. Κατεβάζετε το μείγμα από την φωτιά, πριν πάρει βράση. Το χύνετε σε μικρά φορμάκια. Βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο για 4 ώρες, ώσπου να πήξει η κρέμα. Η πανακότα πήζει στο ψυγείο, όχι στην κατσαρόλα. Για να ξεφορμάρετε το γλυκό, βυθίζετε τα φορμάκια σε ζεστό νερό. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε περιχύνετε κάθε μερίδα με σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: