Φιλέτο μοσχαρίσιο με βουτυράτη σάλτσα πράσινου πιπεριού

28 Φεβ.

By Dafni

Υλικά:

4 φιλέτα μοσχαρίσια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρασί Marsala
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
20 κόκκους πράσινο πιπέρι
1 κουτί άπαχο γάλα εβαπορέ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Για το γαρνίρισμα:

Λίγο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φιλέτα, και τα μαγειρεύουμε 6-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με τα γούστα μας.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι, και τα κρατάμε ζεστά.
Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρασί, το ζωμό, και τους κόκκους πιπεριού. Τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τη μουστάρδα.
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει 5-7 λεπτά, ώστε να πήξει ελαφρώς. Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, τα αφήνουμε 1 λεπτό στη σάλτσα τους και τα σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα γαρνίρουμε με κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: