Χωνάκια με κιμά, κουκουνάρι και κίμινο

21 Μαρ.

By Dafni

Υλικά για 20 χωνάκια

350γρ. κιμά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
1 – 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινο
4 ντομάτες τριμμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
Σφήνες λεμονιού για το σερβίρισμα
20 μικρές αραβικές πίτες

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο  για 2 – 3 λεπτά.  Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 – 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά.   Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.   Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και τον κόλιανδρο και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά . Απλώνουμε τον κιμά στις αραβικές πίτες, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί, και τις ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.  Όταν κρυώσουν ελαφρά, τις κλείνουμε σε χωνάκια με τη βοήθεια μιας διακοσμητικής οδοντογλυφίδας. Σερβίρουμε τα χωνάκια με σφήνες λεμονιού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: