By Dafni
Υλικά για 20 χωνάκια
350γρ. κιμά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
1 – 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινο
4 ντομάτες τριμμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
Σφήνες λεμονιού για το σερβίρισμα
20 μικρές αραβικές πίτες
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 – 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και τον κόλιανδρο και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά . Απλώνουμε τον κιμά στις αραβικές πίτες, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί, και τις ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά στους 200 βαθμούς. Όταν κρυώσουν ελαφρά, τις κλείνουμε σε χωνάκια με τη βοήθεια μιας διακοσμητικής οδοντογλυφίδας. Σερβίρουμε τα χωνάκια με σφήνες λεμονιού.
Σχολιάστε