Μαρμελάδα Ροδάκινο

28 Ιον.

 

By Dafni

Υλικά

1 κιλό ροδάκινα ώριμα –
(Το βάρος αυτό, χωρίς κουκούτσια και φλούδες) –
500 γρ. ζάχαρη καστανή –
450 γρ. ζάχαρη λευκή –
2 βανίλιες (προαιρετικά) –
Χυμό από ένα μεσαίο λεμόνι –

Εκτέλεση

Πλένω πολύ καλά τα ροδάκινα, αφαιρώ τη φλούδα τους, τα κόβω στα δύο και βγάζω τα κουκούτσια.

(Ζυγίζω να είναι 1 κιλό, όταν καθαριστούν).

Τα κόβω σε μικρά κομμάτια ή τα πολτοποιώ, (είναι θέμα γούστου).

Σε μία κατσαρόλα στρώνω ροδάκινα και ζάχαρη και τα αφήνω έτσι για 2 ώρες.

Τα βράζω στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά από 10 λεπτά χαμηλώνω.

Ανακατεύω αρκετές φορές με ξύλινη κουτάλα.

Αφήνω τη μαρμελάδα μου να δέσει σιγά-σιγά και να στέκεται καλά.

Δοκιμάζω σε πιατάκι κατά διαστήματα το δέσιμο.

Τέλος προσθέτω τις βανίλιες, τον χυμό λεμονιού, ανακινώ την κατσαρόλα

και κατεβάζω από τη φωτιά.

Την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά και την κλείνω σε βάζο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνον λευκή ζάχαρη.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: