By Dafni
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια
1 κούπα Λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα: 4 κουταλάκια τσαγιού
1 μεγάλο (το χυμό) Λεμόνι
400 γρ. χοντροτριμμένο τυρί φέτα
5 – 6 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο ολόγυρα. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε κι αυτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μαυρίσουν.
2. Προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το κοτόπουλο. Που και που το ελέγχετε. Αν μειωθεί πολύ το υγρό, προσθέτετε ελάχιστο νερό.
3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και πάπρικα. Βράζετε για 2 – 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε την φέτα και τον μαϊντανό και κατεβάζετε από την φωτιά.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με βραστό ρύζι ή πατάτες.
Σχολιάστε