Λαχανικά ογκρατέν στο φούρνο με μπέικον

17 Δεκ.

 

By Dafni

Υλικά

2 πατάτες

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1 πράσο (το λευκό μόνο)

1 φέτα ζαμπόν ποιοτικό

2 φέτες μπέικον ποιοτικό

150 γραμμάρια τριμμένο τυρί (παρμεζάνα κατά προτίμηση)

2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Μισό κουταλάκι βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγαλούτσικους κύβους και τα βράζουμε ξεκινώντας από τις πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο
Κρατάμε το νερό των λαχανικών
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο το ζαμπόν και το μπέικον να ασπρίσουν. Προσοχή, μην τα κάψετε!
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε ελαφρά. Είναι σημαντικό τα λαχανικά μας να μην έχουν λυώσει γιατί σε αυτή τη φάση θα γίνονταν πουρές
Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο νερό από τα λαχανικά.
Φέρνουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Μέσα στο κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα λαχανικά με το ζαμπόν και το μπέικον και από πάνω περιχύνουμε την σος.
Προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Σερβίρεται καυτό το ογκρατέν μας λαχανικών!
Αυτή η συνταγή αντέχει πολλές παραλλαγές. Μοιάζει σαν δίδυμη αδελφή με τα μακαρόνια ογκρατέν αλλά, όχι! Καλύτερα τα λαχανικά. Διαλέξτε μπρόκολο, κουνουπίδι, φινόκιο, γλυκοπατάτα ή ό,τι άλλο σας βρίσκετε και κάντε το δικό σας ογκρατέν με μπέικον και ζαμπόν.
Επιμένω για τα ποιοτικά αλλαντικά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε 1 φέτα ζαμπόν Λε Φουέ βραστό π.χ. Είναι αυθεντικό ζαμπόν και όχι πολτός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: