Κοτόπουλο ραγού με «περαστή» σάλτσα

18 Δεκ.

image

By Dafni

Υλικά

1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

1 δαφνόφυλλο

1/2 φλιτζ. κρασί κόκκινο

2 συσκευασίες ντοματάκια

ολόκληρα ή κονκασέ

Αλάτι, πιπέρι

500 γραμμ. παπαρδέλες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)

Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Προετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές για 5′-6′. Συγχρόνως ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το θυμάρι και το δεντρολίβανο για για 5′-6′, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, 1′-2′ περίπου. Κατόπιν, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και λίγο νερό.

Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ραγού να σιγοβράσει για 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρούμε το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Ξεκοκαλίζουμε το ψαχνό και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με τα δάχτυλα. Πολτοποιούμε στο μίξερ τη σάλτσα με τα λαχανικά, αφού αφαιρέσουμε τα μυρωδικά.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Ξαναρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5′. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη ανοιχτή (ρηχή) πιατέλα, πασπαλίζουμε με τυρί και τοποθετούμε κατά μήκος το ραγού.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: