Καλτσόνε με γέμιση πραλίνας φουντουκιού

26 Φεβ.
Καλτσόνε με γέμιση πραλίνας φουντουκιού
By Dafni
Υλικά για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση
  • 6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού παγωμένη
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Παίρνεις μία μεσαία λεκάνη και ανακατεύεις πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός το αυγό, προσθέτοντας στο τέλος το αλάτι. Ζυμώνεις για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το σκεπάζεις με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνεις για 1 ώρα να φουσκώσει.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη και έχει φουσκώσει αρκετά, την ανοίγεις με τη βοήθεια του πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Πρέπει, όταν την ανοίξεις, να είναι τόσο μεγάλη ώστε να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.
Στη συνέχεια μεταφέρεις τη ζύμη με προσοχή στο ταψί. Βάζεις στη μέση της ζύμης την πραλίνα φουντουκιού και από πάνω το τυρί κρέμα.
Διπλώνεις τη ζύμη και κλείνεις πολύ καλά τις άκρες. Αν δεν κλείνουν, χρησιμοποιείς πολύ λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη.
Χτυπάς το αυγό σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλείφεις το καλτσόνε.
Ψήνεις για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: