Τούρτα διαίτης με κουβερτούρα και γιαούρτι

21 Μάι.

By Dafni

Υλικά

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% (200 γρ.)
1 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά
400 γρ. κουβερτούρα
Μπισκότα digestive
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Κόψτε την κουβερτούρα σε κύβους. Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα μέχρι να ζεσταθεί, προσθέστε την κομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε ένα τοποθετήστε ένα τσέρκι πάνω σε ένα ταψί και βουτυρώστε με μία χαρτοπετσέτα για να μην κολλήσει η τούρτα. Απλώστε στον πάτο τα μπισκότα σαν βάση για την τούρτα. Απλώστε από πάνω το μίγμα. Τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάλτε την τούρτα από το ψυγείο και απλώστε τρίμματα από μπισκότο ή οτιδήποτε της αρεσκείας σας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: