Λαχταριστά εκλεράκια με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

26 Μάι.

By Dafni

Υλικά

100 γρ. βούτυρο
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 φλ. νερό
4 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια)
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Προσθέτετε, χτυπώντας συνεχώς, το αλεύ­ρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Περιμένετε να κρυώσει για 3 λεπτά.
Προσθέτετε, κατά μικρές ποσότητες, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.
Μετα­φέρετε το μείγμα, με ένα κουτάλι, σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο.
Πάνω σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίμα­τος σχηματίζετε με το κορνέ 50 μακρόστε­να κομμάτια -5 εκατοστών μήκους το κα­θένα- και φροντίζετε να είναι σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220 C για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τρυπάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαvτιγί και την αναμειγνύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια) και το μπράντι.
Μεταφέρετε το μείγ­μα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο. Ανοίγετε τα εκλέρ στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζετε με την κρέμα.
Βουτάτε τα πάνω μέρη τους στη λιωμένη κουβερ­τούρα και, τέλος, διακοσμείτε την επιφά­νειά τους με τη λευκή σοκολάτα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: