Πικάντικό κοτόπουλο με δροσερή σος γιαουρτιού

27 Μάι.

Πικάντικό κοτόπουλο με δροσερή σος γιαουρτιού

By Dafni

Υλικά

– 1 στήθος, κομμένο σε λεπτές λωρίδες κοτόπουλο
– 1, μεσαίου μεγέθους αγγούρι
– 1 λεμόνι
– 200ml γιαούρτι
– μίγμα σε σκόνη (ή μπούκοβο) τσίλι
– κατά βούληση πάπρικα
– κατά βούληση αλάτι
– φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση πιπέρι
– 2, για σουβλάκια πίτα
– φύλλα (ή κόλιανδρος) μαϊντανός

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μία πλάκα ψησίματος σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία και την αλείφουμε με λίγο λάδι.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με μία γενναία ποσότητα πάπρικα και τσίλι και από τις δύο μεριές.

Βάζουμε το κοτόπουλο στην πλάκα και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά από την κάθε μεριά. Θα είναι έτοιμο πολύ γρήγορα, καθώς το έχουμε κόψει λεπτό.  Μόλις μαγειρευτεί, το αφήνουμε για μερικά λεπτά να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κυβάκια.

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Το κόβουμε σε κύβους και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε από πάνω το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και στύβουμε το χυμό από την 1 κούπα στο μπολ. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το κοτόπουλο στην πίτα, ραντίζουμε με τη σος γιαουρτιού και πασπαλίζουμε από πάνω με τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: