Mακαρονάδα με τόνο και ούζο

19 Αυγ.

By Dafni

Υλικά
1 πακέτο πένες
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
½ φλιτζάνι ούζο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή ή λίγο μπούκοβο και λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
Διαδικασία

Βήμα 1
Βράζετε τις πένες αλ ντέντε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζετε.

Βήμα 2
Στραγγίζετε και τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον σπάτε σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τον τόνο και το σκόρδο. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τη ντομάτα και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Βήμα 4
Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε τη σάλτσα γιατί διαφορετικά θα σας πιτσιλίσει όλη την κουζίνα. Σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά και ρίχνετε τον μαϊντανό στο τέλος.

Βήμα 5
Ενώνετε τις πένες με τη σάλτσα στο μάτι, φέρνοντας δυο-τρεις βόλτες, και σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή.

Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 20m
Έτοιμο σε : 30m

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: