Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

9 Φεβ.

By Dafni

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 μέτριο κοτόπουλο
1 μεγάλο πορτοκάλι σε φέτες
Χυμός από τρία πορτοκάλια
Χυμός από μισό λεμόνι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες.

Το αφήνουμε να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες και φέτες πορτοκαλιού.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Η σάλτσα πορτοκαλιού είναι ιδανική για τα πουλερικά, έτσι ταιριάζει απόλυτα και με το κοτόπουλο. Συνοδέψτε το με ψητές πατάτες ή ρύζι!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: