Τηγανιά στη γάστρα με κεφαλοτύρι

28 Απρ.

Τηγανιά στη γάστρα με κεφαλοτύρι

By Dafni

Υλικά 

2½ κιλά χοιρινή τηγανιά

1 κρεμμύδι λιωμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ρίγανη

½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ντομάτα τριμμένη

1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι και την τηγανιά.
Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 5 ώρες τη τηγανιά με το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Βαζουμε τη τηγανιά στη γάστρα με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μισή ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180oC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες και 1 τέταρτο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Μεταφέρουμε τη τηγανιά σε πυρέξ και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: