By Dafni
Μερίδες: 2 σαλατιέρες Υλικά
500 γραμμ. ζυμαρικά τριβελάκι (βίδες)
200 γραμμ. αρακά
150 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σως:
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
300 γραμμ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα Philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 κουταλιές μουστάρδα της αρεσκείας μας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τον αρακά για 20-30′ μέχρι να μαλακώσει και τον στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγη ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα. Το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Ετοιμάζουμε τη σος. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη σος στη λεκάνη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε δύο σαλατιέρες, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τις τοποθετούμε στο ψυγείο ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
Αφήνουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου πριν την καταναλώσουμε.
Σχολιάστε