Νόστιμα μελομακάρονα

27 Νοέ.

melomakarona

By Dafni

Υλικά:

3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι

1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι

λίγο αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

Για το πασπάλισμα

100 γραμμάρια καρυδόψιχα

1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη

ξύσμα από 3 πορτοκάλια.

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

3 φλιτζάνια μέλι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε έπειτα όλα τα υγρά. Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά και το αλεύρι. Κρατάμε στην άκρη μόνο τα καρύδια. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη μας, πλάθουμε στο μέγεθος και σχήμα που προτιμάμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά για να λιώσει το μέλι.

Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι που παρασκευάσαμε. Τα αφήνουμε να «πιουν» μισή ώρα και μετά τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.

Τελειώνουμε στολίζοντας με τριμμένα καρύδια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: