Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα του δάσους

30 Νοέ.

By Dafni

Υλικά

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

200 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

150 γρ. ξερά φρούτα του δάσους (blueberries, golden berries, goji berries)

100 γρ. ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, ανανάς, παπάγια, ψιλοκομμένα)

70 ml μπράντι

Για το γλάσο

2 ασπράδια αυγού

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα ξερά φρούτα, τα περιχύνουμε με το μπράντι και τα αφήνουμε στην άκρη. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Ρίχνουμε τα φρούτα με το μπράντι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να ανακατευτούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαιράκι. Αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα, καλύπτουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: