Κορμός σοκολάτας

9 Φεβ.

<b>Κορμός σοκολάτας</b> (προετοιμασία 20΄- μαγείρεμα 15΄- ψυγείο 2 ώρες) <b>Για το παντεσπάνι</b> 80 γραμμ. ζάχαρη 4 κρόκοι και 3 ασπράδια αυγών 80 γραμμ. αλεύρι 40 γραμμ. βούτυρο λιωμένο <b>Για την

By Dafni

Για το παντεσπάνι
80 γραμμ. ζάχαρη
4 κρόκοι
3 ασπράδια αυγών
80 γραμμ. αλεύρι
40 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα
20 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. πραλίνα
Για το σιρόπι
100 ml σιρόπι από ζαχαροκάλαμο
4 κ.σ. άσπρο ρούμι
Για τις φλούδες σοκολάτας
200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα,
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τις φλούδες σοκολάτας:
λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Την απλώνετε με πινέλο πάνω σε δύο φύλλα λαδόκολλα, τα οποία έχετε στρώσει στον πάγκο εργασίας, και περιμένετε να σφίξει.
Κρατάτε λίγη σοκολάτα για να κολλήσετε αργότερα τις φλούδες. Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: βράζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνετε πάνω από τη μαύρη σοκολάτα, την οποία έχετε κόψει σε κομμάτια.
Προσθέτετε τα 20 γραμμ. βούτυρο και ανακατεύετε το μείγμα.
Ετοιμάζετε το παντεσπάνι:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Λιώνετε το βούτυρο στα μικροκύματα και την αλείφετε με αυτό.
2. Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, χωρίς να ανακατεύετε. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτό αφρό και τα ενώνετε με το μείγμα των κρόκων. Ζυμώνετε καλά.
3. Απλώνετε τη ζύμη πάνω στη βουτυρωμένη λαδόκολλα σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου και την ψήνετε στο φούρνο για 10΄.
4. Τοποθετείτε το ψημένο παντεσπάνι πάνω σε μια λεία επιφάνεια και το σκεπάζετε με ένα πανί για να παραμείνει μαλακό. μόλις κρυώσει, το καταβρέχετε με το σιρόπι ζαχαροκάλαμου, το οποίο ήδη έχετε ανακατέψει με το ρούμι. Απλώνετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και μετά πασπαλίζετε με την πραλίνα. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό σφίγγοντάς το καλά, το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για δώδεκα ώρες.
5. Λιώνετε στα μικροκύματα τη σοκολάτα που έχετε φυλάξει. Κόβετε τις δύο άκρες του κορμού. Αφαιρείτε με προσοχή τις φλούδες σοκολάτας από τη λαδόκολλα και με τη βοήθεια της λιωμένης σοκολάτας τις κολλάτε μία μία γύρω από τον κορμό. μπορείτε επίσης να κόψετε τον κορμό σε έξι κομμάτια και να διακοσμήσετε ξεχωριστά το καθένα με τις φλούδες, καθώς και με 1 κ.σ. σιρόπι από κόκκινα φρούτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: