Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι

12 Φεβ.

By Dafni

Υλικά:

2 κ.σ. σουσαμέλαιο,

1 κρεμμύδι,

2 χρωματιστές πιπεριές,

10 μικρά καλαμπόκια,

1 καρότο,

1 συσκευασία ανανά (400 γρ.),

400 γρ. ντομάτες κοσκασέ,

1½ φλ. ζάχαρη,

1½ φλ. λευκό ξίδι,

2 κ.σ. σόγια,

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ,

1 κ.σ. κορν φλάουρ,

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου,

½ φλ. αλεύρι,

½ φλ. κορν φλάουρ,

1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ,

½ κ.γ. σόδα μαγειρικής,

1 κ.γ. ζάχαρη,

1 φλ. κρύο νερό ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, καθώς και όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μπουκιές. Τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 25′.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό ανανά. Τα προσθέτουμε στην γλυκόξυνη και βράζουμε για 2′-3 ´ να πυκνώσει ελαφρά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι να γίνει λείο. (Αν το βάλουμε για 30′ στο ψυγείο είναι το ιδανικό).
Βουτάμε το κοτόπουλο,το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι 4′-5′ από κάθε πλευρά  μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε αμέσως με την γλυκόξινη και ρύζι μπασμάτι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: