Τούρτα καρδιά με μους φράουλα

12 Φεβ.

By Dafni

Υλικά για τσέρκι καρδιά 16×15 εκ. x 3,5 εκ. ύψος:

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
90 γρμ. ζάχαρη
90 γρμ αλεύρι
30 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
200 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. νερό
50 γρμ. λικέρ φράουλας, ή σιρόπι φράουλας

Για την μους φράουλας:
375 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρμ. φρέσκες γινομένες φράουλες
50 γρμ. ζάχαρη
5 γρμ. φύλλα ζελατίνης

Για το γαρνίρισμα:
250 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός, τη ζάχαρη με τα αυγά.
  2. Τοποθετούμε το σκεύος πάνω σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε χαλαρά. Θα πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία περίπου 50° C.
  3. Αφαιρούμε από την μπεν μαρί, και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να κρυώσει εντελώς, και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, και ανακατεύουμε απαλά να μην χάσουμε τον όγκο.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι καρδιά 16×15 cm. βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C. για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα για το ψήσιμο, θα πρέπει να βγεί καθαρή.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το κόβουμε σε τρεις ομοιόμορφες φέτες, 1,5 εκ. περίπου ύψος. Αφαιρούμε από τα δύο κομμάτια, το κάτω και το μεσαίο, 1 εκ. γύρω-γύρω, ώστε να μειώσουμε το μέγεθος, απ’ ότι είναι το τσέρκι.

Σιρόπι:

  1. Βράζουμε για 2 λεπτά, από το σημείο βρασμού, το νερό με την ζάχαρη.
  2. Κατεβάζουμε, και προσθέτουμε το λικέρ, ή το σιρόπι φράουλας. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μους φράουλας: 

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας στο κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  2. Καθαρίζουμε τις φράουλες, και τις πολτοποιούμε καλά. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη άχνη, και τις ζεσταίνουμε αρκετά, όχι να βράσουν.
  3. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη καλά, και την ρίχνουμε στον πουρέ φράουλας, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
  4. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, και τον αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
  6. Κατόπιν ρίχνουμε το 1/4 της παχύρρευστης κρέμας γάλακτος μέσα στον πουρέ φράουλας, και δουλεύουμε δυνατά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στην υπόλοιπη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε καλά με μια σπάτουλα, διπλώνοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Ολοκλήρωση:

  1. Τοποθετούμε το κάτω κομμάτι παντεσπάνι μέσα στο τσέρκι, και το σιροπιάζουμε καλά.
  2. Κόβουμε στη μέση τις φράουλες, και τις τοποθετούμε όρθιες κυκλικά γύρω στο τσέρκι, και ενδιάμεσα από το παντεσπάνι. Το κομμένο μέρος της φράουλας θα ακουμπά στο τσέρκι.
  3. Αδειάζουμε μέσα την μους φράουλας, και με μια σπάτουλα πιέζουμε να γεμίσουν καλά τα κενά ενδιάμεσα στις φράουλες, ώστε να μην αφήσουμε τρύπες.
  4. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το μεσαίο κομμάτι από τα τρία, το πιέζουμε ελαφρώς να κάτσει και να βγει η μους έξω από τα πλαϊνά, και το σιροπιάζουμε.
  5. Στρώνουμε με σπάτουλα γύρω-γύρω την μους που πετάχτηκε στα τοιχώματα, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 – 1,30 ώρα.
  6. Βάζουμε την υπόλοιπη μους σε σακούλα του κορνέ, και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώνει.
  7. Αφαιρούμε το τσέρκι από το γλυκό, και με την σακούλα του κορνέ φτιάχνουμε ροζέτες με την μους, ώστε να καλύψουμε, και να γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το γλυκό για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  8. Τέλος, γαρνίρουμε και την επιφάνεια με μερικές φράουλες.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: